EXAMINE THIS REPORT ON RADIAL KORONER ANJIYOGRAFI MAKALE

Examine This Report on radial koroner anjiyografi makale

Examine This Report on radial koroner anjiyografi makale

Blog Article

Anjiyo sonrası damarın açılmaması durumu, tıbbi bir komplikasyon olarak kabul edilir ve genellikle restenoz olarak adlandırılır. Restenoz, daralmış veya tıkanmış bir damarın, balonlu anjiyo veya stent yerleştirme işlemi sonrasında tekrar daralması veya kapanması anlamına gelir.

Abdominal aort anevrizmalarının endovasküler tamirinde Anaconda stent greft ile erken ve orta dönem sonuçları

Başka bir hayati threat nedeniyle kan sulandırıcı ilacın kullanımının kesilmesi gerekiyorsa hastanın mutlaka doktoruna danışması gerekir; ilacın kesilme şartları doktorla görüşülerek planlanmalıdır.”

Ayrıca ultrason taramaları ile birlikte anevrizmanın boyutunda bir değişiklik olup olmadığı da anlaşılabilir.

Hastanede Kalış: Bazı durumlarda, hastaların bir gece hastanede gözlem altında tutulmaları gerekebilir. Bu süre zarfında kanama ve diğer olası komplikasyonlar izlenir.

"Türkiye Klinikleri", tamamen kendi takdirine bağlı olarak işbu "SİTE Kullanım Koşulları"nı herhangi bir zamanda "SİTE"'da ilan ederek değiştirebilir.

Stent nedir? Detay Kalp damarlarındaki tıkanıklarının ve darlıkların tedavisinde nasıl bir yeri vardır?

Koroner Anjiyografi Rehberliği: FFR, koroner anjiyografi sırasında darlıkların gerçek etkisini değerlendirir ve doktorlara tedavi planlamasında rehberlik eder. Darlığın ciddiyeti ve etkisi doğru bir şekilde belirlenerek gereksiz girişimlerin önlenmesi sağlanır.

Operasyon öncesi değerlendirme önemlidir. Abdominal aort anevrizmalarında koroner arter hastalığı da sıktır ve tedavi edilmeyen koroner arter hastalarında operasyon mortalitesi yüksektir.

Damar yaralanması: Kateterin artere yerleştirilmesi sırasında damar yaralanması riski mevcuttur. Bu, damarın zarar görmesi, delinmesi veya yırtılması anlamına gelir.

Cerrahi tedaviye alternatif bire yöntem olarak stent, bir protezin uygun yüzeysel bir damarından girilerek hastalıklı damar bölgesine yerleştirilmesi ile anevrizmanın tedavi edilir.

tıkayıcı arter hastalıklarının cerrahi tedavisinde retroperitoneal ve transperitoneal yaklaşımların karşılaştırılması Comparison of retroperitoneal and transperitoneal processes in aortoiliac occlusive ailments

Böylece anevrizmaya iç10 bir destek konulmuş ve kan akımının içinden geçeceği bir yeni yol (endovasküler stent) yerleştirilmiş olur. Bu nedenle beyin ve kol atardamarlarının ağızları kapanır ama cerrahi ile sağlanan ve yukarıda anlatılan yeni yapay damarlarla beyin ve kolların kanla beslenmesi devam eder.

Torasik ve Abdominal anevrizma tedavilerine yaklaşım genel hatlarıyla her ikisinde de aynı olmakla birlikte uygulanma şekilleri bakımından farklar bulunmaktadır.

Report this page